forex trading logo

Форма за входHome Проекти Иновации в действие
НП "Иновации в действие" ПДФ Печат Е-мейл

НП "ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ"

"Иновации в действие"
Дейностите по  НП „Иновации в действие“ продължиха с тридневното гостуване на група ученици и учители от ОУ „Любен Каравелов“  в иновативното бургаско училище „Климент Охридски“. На 25 ноември 2019 г. любезните домакини честваха своя патронен празник. Гостите от ОУ „Любен Каравелов“  - Русе и СУ „Никола  Й. Вапцаров“ – гр. Генерал Тошево бяха посрещнати с хляб и сол. а по-късно присъстваха  на три иновативни урока. Те имаха възможността да разгледат  материалната база на училището, след което  участваха в конференция, където представителите от трите училища споделиха своя опит и добри практики. Празникът завърши с тържествен концерт на фолклорен ансамбъл „Звездички“,  в операта на гр. Бургас.
Анелия Неделчева, РН ИКТ в ОУ „Любен Каравелов“, РусеИновативен урок по информационни технологии в ОУ "Любен Каравелов"


На 12.11.2019 г. в ОУ „Любен Каравелов” – Русе бе демонстриран иновативен урок по информационни технологии . Инициативата бе част от честванията, посветени на патронния празник на училището, и се реализира по Национална програма „Иновации в действие”. На открития урок госпожа Анелия Неделчева, ръководител направление ИКТ и учител по информационни технологии, показа как изглежда една виртуална класна стая и как се работи в облачното пространство. Гости на инициативата бяха ученици и учители от едно иновативно и едно неиновативно училище. Това са съответно ОУ „Св. Климент Охридски” – Бургас и ОУ „Васил Априлов” – Варна.
По време на урока седмокласници от училището показаха как независимо от мястото и времето, учениците могат да участват в учебния процес. Часът премина успоредно в две учебни стаи. С помощта на видеоконферентна връзка и споделен екран, госпожа Анелия Неделчева представи учебното съдържание и задачите на учениците.
Иновацията дава възможност дори и на отсъстващите ученици да участват в часа.  Учениците в двата кабинета работиха  заедно върху общ, споделен в училищния облак, документ. Окончателният резултат от съвместната им работа бе презентация, която беше показана на гостите.
Анелия Неделчева, РН ИКТ

Хепънинг в ОУ „Любен Каравелов“ - Русе

„Нашето училище е цветно, весело и забавно!” Това доказаха всички ученици , които участваха в хепънинга, по повод Патронния празник на ОУ „Любен Каравелов”.
Дворът се превърна в цветен пъзел от рисунки, песни, танци и музикални изпълнения.
Събитието беше открито с индивидуални изпълнения на ученици от училището.
Асфалтът „оживя” от тебеширите на малките художници. Децата от клуб „Живопис” нарисуваха най-дългата рисунка на двора, а големите ученици рисуваха своите мечти с боя на триптих.
Първокласниците поздравиха гостите и участниците с песен. Масовият зумба танц донесе много емоции, усмивки и забавление.
Най-добрите рисунки и снимки от конкурса „Моят град, моето училище, моята мечта” бяха отличени, а Директорът на училището г-жа Веселка Николаева връчи наградите на участниците.
Автор: Снежана Иванова
12.11.2019 г.

Проектобазиран урок на тема „Любен Каравелов: творецът-революционер“

На 12.11.2019 год. в Регионален исторически музей – Русе, се проведе проектобазиран урок под наслов „Ученици обучават връстници“. Той бе част от традиционните „Каравелови дни“, посветени на патронния празник на училище „Любен Каравелов“.

В него се включиха ученици от VI „в“ клас, които влязоха в ролята на учители. Методите, които бяха използвани в хода на урока са: сценарий, презентация с предимно снимков материал, рецитал на стихотворението „Хубава си, моя горо“ и пиеса по повестта „Маминото детенце“. За получаване на обратна връзка, бе използвана анкета, съставена с помощта на Google формуляри. В края на учебния час резултатите бяха обявени и систематизирани чрез таблица.
Автор: Мария Николова
„Събиране и изваждане до 1000 без преминаване“.
На 13.11.2019 год. в III-ти „а“ клас бе проведен урок по математика, с тема „Събиране и изваждане до 1000 без преминаване“.

Той беше проведен със ситемата „Един компютър, много мишки“ и приложението Learning Apps. Това е онлайн платформа с интерактивни модули, която позволява да се създават упражнения и тестове според индивидуалните особености на учениците. Така децата по атрактивен и забавен начин успешно усвоиха учебното съдържание.

Автор: Мария Николова

Открит урок по математика в ОУ „Любен Каравелов“

На 8.11.2019 г. се проведе открит иновативен урок по математика на тема: „Обем на цилиндър“ в VI „б“ клас, изнесен от г-жа Елеонора Николова. Събитието е част от проекта: „Иновативно училище“ и бе уважено от г-жа Диана Миланова- старши експерт по математика и училищното ръководство в областта.
Урокът започна атрактивно с актуализиране на необходимите знания - цилиндър, формулата за обем на призма и мерни единици чрез облачна технология Kahoot. Представи се идеята за граничен преход чрез използване на динамичен чертеж (софтуер –GeoGebra) с цел максимално да се онагледи  процесът – нарастване на броя на страните и намаляването на тяхната дължина, т.е. доближаването на лицето на правилния многоъгълник до лицето на кръга.
Задачите от урока се онагледиха чрез презентация на Power Point.
Домашната работа се постави във виртуалната класна стая, като ще се поощрят първите вярно изпратени решения. С домашното се цели не само да се затвърди формулата за обем на цилиндър, но  и да се подтикнат учениците да изследват геометрични тела и да предлагат те задачи.
Автор: Мария Николова


 

 

 

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 19 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Благотворителност

 

Каравеловци за поредна година помагат на връстниците си от приютите на отец Иван

ВИДЕО

Благотворителната кампания за набиране на дарения се организира в навечерието на Коледа по инициатива на русенска бизнес дама, зад която застават и учениците.

Най-активни отново са децата от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе, подкрепени от родителите и учителите си. Днес те натовариха събраните дарения, предназначени да нуждите на двата приюта в Нови хан и Якимово.

„Това включва хранителни пакетирани продукти, завивки, битова техника, която е работеща, може и да не е нова. Децата донесоха много играчки, защото освен хранителните продукти, те мислят, че трябва да има за питомците на приютите играчки и украса за елха. Това е наистина една инициатива , с която показваме на децата нашето отношение какво трябва да бъде. Когато имаме повече, да дарим на тези, които имат по-малко“, сподели началният учител и координатор на акцията в училището Илка Тотева.

За децата участието в подобни акции е нещо, което ги кара да се чувстват полезни. „Този свят има нужда от добро, ние сме бъдещето на нашата държава и ако ние не подадем ръка на нуждаещите се, то тогава кой. Прекрасно е, просто чувството е неописуемо да помогнеш на някого“, казва ученичката Алина Милкова.

В инициативата са се включили и граждани, които също искат да помогнат. „Желаем да правим това не само до Коледа и затова започнахме още в месец ноември. Към нас се включиха и други граждани, които ползваха нашето училище като пункт за събиране на тези помощи, така че нашето общество в момента наистина е настроено и има нужда да помага. И училището е едно от обществените организации, които трябва да бъде връзката с гражданите и да съдейства това нещо да се разпространява и всички да правим добро“, казва още Илка Тотева.

13.12.2019

Лъч надежад

На 28.11.2019 г., във връзка с традиционния коледен базар, се проведе събрание на членовете на Ученическия съвет. На него бяха обсъдени исканията на учениците и гласувани решения, свързани с дейностите на училището.

Чрез абсолютно мнозинство се реши средствата, събрани от базара, да бъдат в помощ на майка на техен съученик, която е с диагноза множествена склероза. За същата тази кауза (за фондация „Да помогнем на Лидия“), учениците се съгласиха да бъде поставена дарителска кутия във фоайето на училището.

В този труден свят, изпълнен с множество изпитания на човешкия дух, нашите сърцати ученици отново решиха да са в помощ на нуждаещия се. Да протегнат ръка. Да бъдат онзи лъч надежда, от който се нуждаем. Заедно да заразяват с добрина и човечност.

Продължава...

Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.