forex trading logo

Форма за входSpelling Bee ПДФ Печат Е-мейл

Spelling Beе

На 25.02.2020 г. в РБ “Любен Каравелов” се проведе училищният кръг на състезанието Spelling Bee. След оспорвана борба, в присъствието на ученици, учители и родители, журито, в състав Даниела Симеонова , Вяра Мутафчиева и Евгения Стойчева, излъчи победител – Белослава Станчева от 6 б клас.

Неин подгласник стана Стефан Тютюнджиев от 4 б клас.

Двамата ще представят ОУ “Л. Каравелов” на регионалното състезание, което ще се проведе в гр. Разград.

 

 


 

Speeling Bee

На 26.02.2019 г. в РБ “Любен Каравелов” се проведе училищният кръг на състезанието Spelling Bee. След оспорвана борба, в присъствието на ученици, учители и родители, журито, в състав Елица Бонева, Вяра Мутафчиева и Евгения Стойчева, излъчи победител – Мартин Андреев от 6 а клас. Негова подгласничка стана Белослава Новакова от 5 б клас.

Двамата ще представят ОУ “Л. Каравелов” на регионалното състезание, което ще се проведе в гр. Разград.

Автор: Маргарита Стоилова

 

 


 

Spelling Bee.

На 01.03.2017 г. в зала „Култура“ на Регионална библиотека- Русе ОУ “Любен Каравелов“ съвместно с РБ от  се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Всеки участник ще произнася буква по буква различни думи на английски език. Сгрешилите при спелуването състезатели отпадат и така чрез пряка елиминация последните двама състезатели ще представят училището на регионалния кръг.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE good to others”. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

В ОУ“ Любен Каравелов“ м. февруари бе обявен за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях.


 

Bulgarian National English Spelling Bee

На 2.03.2016 в Регионална библиотека „Л.Каравелов“ се проведе за четвърти пореден път състезанието Spelling Bee с ученици от ОУ „Любен Каравелов“-Русе. Организатор в национален мащаб е фондация „Корпус за образование и развитие“- КОР ПлюС. Тази година състезанието

минава под надслов“Не на агресията в училище“.Участваха ученици от IV,V,VI и VII клас.

Максимален брой участници с изключително високо ниво на подготовка. Гости на състезанието и членове на комисията бяха г-жа Адриана Митова-директор на АЕГ „Гео Милев“,г-жа Елица Бонева-директор на езикова школа „Фарос“,г-жа Р.Рангелова-директор на у-ще“Л.Каравелов“ и г-н Красимир Петров – помощник  директор, много родители.
Състезанието премина при много силна конкуренция между участниците -   пчелички и продължи повече от 2 часа до излъчване на победителит
е.


На първо място заслужено се класира  Калина Андонова от V a клас, а на второ-Симеон Въжаров от V б клас.Те ще представят нашето училище на Регионално

то състезание по правопис на английски  език,което ще се проведе на 26.03.2016 в гр.Разград. Да им пожелаем успех и достойно пред

ставяне в едно от най-забавните състезания през тази година.


 

"Spelling Bee"

 

На 05.03.2015 година се проведе третото поредно издание за правопис на английски език "Spelling Bee"

На 05.03.2015 година от 17:30 часа с любезното домакинство на РБ „ Любен Каравелов“ се проведе третото поредно издание на   националното ученическо състезание за правопис на английски език  „Spеlling Bee“ за учениците на Основно училище „Любен Каравелов“ град Русе. 
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Организатор на езиковата надпревара са Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Гости на училищното състезание бяха г-жа Валя Завялова – програмен директор на Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, 
г-жа Анелия Георгиева - старши експерт чуждоезиково обучение в Регионален инспекторат по образованието град Русе и г-н Калин Калинов –председател на училищното настоятелство „Бъдеще за децата ни“ 
Журито бе в състав: Адриана Митова директор на АГ „Гео Милев“ гр. Русе и г-жа Дарина Георгиева – учител по английски език в училището.
Близо два часа в 17 кръга продължи първата част на състезанието, в което тридесет ученици от ІV до VІІ клас доказаха отличната си подготовка по английски език, способността си да се концентрират и да се състезават. На финала на първата част останаха три деца – Йордан Петков и Калина Андонова от ІV клас и Александър Панчев от VІІ клас. Симпатиите на журито и публиката спечели Калина , но за  втората  част на състезанието  се класираха Йордан и Александър. Финалът бе силен и оспорван! Много трудно, но разбираемо, седмокласникът се наложи над четвъртокласника Йордан. 
На първо място се класира Александър Панчев на второ- Йордан Петков. 
Да пожелаем на победителите успех на регионалното състезание  „Spеlling Bee“.

 

 

 

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 92 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Ден на учителя

Международен ден на учителя в ОУ „Любен Каравелов“

Международният ден на учителя по традиция беше отбелязан в основно училище „Любен Каравелов“. По предложение на ученическия съвет и неговите ръководители, празникът премина през два етапа. Ученици от начален и прогимназиален етап интервюираха своите обичани учители, като темата, която бе заложена, бяха качествата, които според тях трябва да притежава съвременния ученик. Втори етап премина по обратния начин – интервюто бе насочено към учениците и въпросът беше свързан с качествата, които трябва да притежава един съвременен учител. Като комплимент, в знак на благодарност бяха подготвени и подаръци за всички учители. Предстои подготвяне на весели и цветни табла с отговорите, които децата днес успяха да запишат.

 


Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.