forex trading logo

Форма за входSpelling Bee ПДФ Печат Е-мейл

Speeling Bee

На 26.02.2019 г. в РБ “Любен Каравелов” се проведе училищният кръг на състезанието Spelling Bee. След оспорвана борба, в присъствието на ученици, учители и родители, журито, в състав Елица Бонева, Вяра Мутафчиева и Евгения Стойчева, излъчи победител – Мартин Андреев от 6 а клас. Негова подгласничка стана Белослава Новакова от 5 б клас.

Двамата ще представят ОУ “Л. Каравелов” на регионалното състезание, което ще се проведе в гр. Разград.

Автор: Маргарита Стоилова


 


Spelling Bee.

На 01.03.2017 г. в зала „Култура“ на Регионална библиотека- Русе ОУ “Любен Каравелов“ съвместно с РБ от  се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПЛЮС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Всеки участник ще произнася буква по буква различни думи на английски език. Сгрешилите при спелуването състезатели отпадат и така чрез пряка елиминация последните двама състезатели ще представят училището на регионалния кръг.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE good to others”. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

В ОУ“ Любен Каравелов“ м. февруари бе обявен за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях.


 

Bulgarian National English Spelling Bee

На 2.03.2016 в Регионална библиотека „Л.Каравелов“ се проведе за четвърти пореден път състезанието Spelling Bee с ученици от ОУ „Любен Каравелов“-Русе. Организатор в национален мащаб е фондация „Корпус за образование и развитие“- КОР ПлюС. Тази година състезанието

минава под надслов“Не на агресията в училище“.Участваха ученици от IV,V,VI и VII клас.

Максимален брой участници с изключително високо ниво на подготовка. Гости на състезанието и членове на комисията бяха г-жа Адриана Митова-директор на АЕГ „Гео Милев“,г-жа Елица Бонева-директор на езикова школа „Фарос“,г-жа Р.Рангелова-директор на у-ще“Л.Каравелов“ и г-н Красимир Петров – помощник  директор, много родители.
Състезанието премина при много силна конкуренция между участниците -   пчелички и продължи повече от 2 часа до излъчване на победителит
е.


На първо място заслужено се класира  Калина Андонова от V a клас, а на второ-Симеон Въжаров от V б клас.Те ще представят нашето училище на Регионално

то състезание по правопис на английски  език,което ще се проведе на 26.03.2016 в гр.Разград. Да им пожелаем успех и достойно пред

ставяне в едно от най-забавните състезания през тази година.


 

"Spelling Bee"

 

На 05.03.2015 година се проведе третото поредно издание за правопис на английски език "Spelling Bee"

На 05.03.2015 година от 17:30 часа с любезното домакинство на РБ „ Любен Каравелов“ се проведе третото поредно издание на   националното ученическо състезание за правопис на английски език  „Spеlling Bee“ за учениците на Основно училище „Любен Каравелов“ град Русе. 
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Организатор на езиковата надпревара са Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Гости на училищното състезание бяха г-жа Валя Завялова – програмен директор на Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, 
г-жа Анелия Георгиева - старши експерт чуждоезиково обучение в Регионален инспекторат по образованието град Русе и г-н Калин Калинов –председател на училищното настоятелство „Бъдеще за децата ни“ 
Журито бе в състав: Адриана Митова директор на АГ „Гео Милев“ гр. Русе и г-жа Дарина Георгиева – учител по английски език в училището.
Близо два часа в 17 кръга продължи първата част на състезанието, в което тридесет ученици от ІV до VІІ клас доказаха отличната си подготовка по английски език, способността си да се концентрират и да се състезават. На финала на първата част останаха три деца – Йордан Петков и Калина Андонова от ІV клас и Александър Панчев от VІІ клас. Симпатиите на журито и публиката спечели Калина , но за  втората  част на състезанието  се класираха Йордан и Александър. Финалът бе силен и оспорван! Много трудно, но разбираемо, седмокласникът се наложи над четвъртокласника Йордан. 
На първо място се класира Александър Панчев на второ- Йордан Петков. 
Да пожелаем на победителите успех на регионалното състезание  „Spеlling Bee“.

 

 

 

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 14 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Открит урок

Използване на виртуална класна стая  в ОУ “Любен Каравелов” - Русе  в час по география и икономика. Видео

На 17 април 2019 година в училище „Любен Каравелов“ се проведе иновативен интердисциплинарен урок по география и икономика и информационни технологии. Гости на събитието бяха д-р Д. Ангелова, специалист по методи на обучението по география и в департамента за информация и усъвършенстване на учителите към Софийския университет,  инспектори от РУО – Русе и учители по география и икономика от русенски училища и други.

От учебната 2017/2018 година училище „Любен Каравелов“ , гр. Русе е със статут на иновативно. Целта на иновацията е приложение на облак технологиите в училище

Под вещото ръководство на своите учители – г-жа Миглена Кисьова, учител по география и икономика и г-жа Анелия Неделчева, учител по информационни технологии, учениците от 7.Б клас показаха как реално се случва това с помощта на виртуална класна стая – Google classroom. Седмокласниците работиха с лаптопи в екип и създадоха обща презентация в облака на тема „Природни картини на България“, използваха споделени ресурси и материали. На голям монитор ученици, учители и гости наблюдаваха екипната работа на трите отбора „Географи – изследователи“, „Географи – критици“ и „Географи – предприемачи“.

От две години в училището се използва G suite for Educationе – това е пакет от продукти, базирани на облак, които помагат за подобряване на комуникацията, използване на иновативни технологии от всяко място и на всяко устройство. Това позволява да се работи по-интелигентно и да се фокусира върху това, което наистина има значение. G suite for Educationе включва поща, диск, класна стая, документи, листи, слайдове, сайтове, календар и поддръжка от Google за обучение. Включването на новите иновативни методи и подходи в урочната работа повишава мотивацията на учениците, тяхната активност и внимание в час.

Попълнената от учениците в края на часа анкета за самооценка е индикатор за личната удовлетвореност от постигнатите резултати и екипната работа в облака!

Автор: А. Неделчева
Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.