forex trading logo

Форма за входHome Новини Новини Спортен празник
Спортен празник ПДФ Печат Е-мейл

 

 

Спортен празник

На  13.10.2018г.  учениците от ОУ „Любен Каравелов“ проведоха спортен празник на градския стадион. Събитието отбеляза началото на традиционните за училището Каравелови дни.

 

Шествието на медалистите – изявени ученици в различни дисциплини, повдигна спортния дух на присъстващите. Под звуците на песента на Владимир Висоцки „Утринна гимнастика“ участниците проведоха загрявка.

Малчуганите от начален етап заедно със своите родители се състезаваха в различни забавни игри – бягане по двойки със завързани крайници, надпревара с тротинетки и скачащи топки, пренасяне на топки за голф в лъжица. Нямаше победители и победени, важно беше участието и удоволствието от спорта.

Учениците от прогимназиален етап мериха сили в различни дисциплини -  бягане на 50 м и 300 м, хвърляне на медицинска топка, скок дължина. Във всяко състезание бяха отличени победители, които получиха медали. Постигнатите резултати на някои от участниците предизвикаха професионалния интерес на присъстващите треньори по лека атлетика.

 

Ентусиазмът на участниците, удоволствието от постигнатите успехи, гордостта на родителите от постиженията на децата доказаха за пореден път, че ОУ „Любен Каравелов“ е  училище за шампиони.

Да спортуваме заедно!

Спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“ проведе училище „Любен Каравелов“ на 14 октомври 2017 година. Събитието сложи началото на поредица инициативи, посветени на годишнината от рождението на патрона на училището.

В слънчевата съботна сутрин ентусиазирани деца, придружени от семействата си, изпълниха градския стадион в Русе.

"Деца, бъдете повече навън - в градинката пред блока, в двора на училището! Спортувайте и се забавлявайте! По-малко компютри, повече игри!" - тези думи белязаха началото на спортния празник.

Тържеството започна с дефиле на медалистите – изявени в различни спортове ученици, а изпълнението на момичетата от Мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом - Русе така подгря публиката, че в масовата загрявка под музикален съпровод се включиха почти всички присъстващи.

За същинското състезание децата бяха разделени на две групи. Заедно с родителите си учениците от начален курс се съревноваваха в спортни състезателни игри, а по-големите мериха сили в бягане, скок дължина и хвърляне на медицинска топка.

Кулминацията на празника беше щафетната обиколка на стадиона - отборите бяха странно съчетание от състезатели от всякакви възрасти - участваха деца, родители и учители. Вярно е, че силите бяха неравни, но публиката възторжено аплодира старанието на участниците.

Във всяко състезание бяха излъчени победители, които получиха медали за постиженията си. Имаше удовлетворени от успеха си участници, имаше и малко разочаровани. "Победените днес, може да са победители следващия път" - каза директорът на училището госпожа Росица Рангелова и подчерта, че най-голямата награда са грейналите усмихнати детски лица.

Спортът възпитава и учи. Учи ни да побеждаваме с гордост, но и да губим с достойнство, защото и загубата има вкус на победа! Нека спортуваме заедно, защото заедно сме по - силни.

Такава беше идеята на празника, а Каравеловци за пореден път доказаха, че с подкрепата на своите родители и учители са един истински задружен отбор на шампиони!

Автор: Светла Тодорова, учител по български език и литература в ОУ "Любен Каравелов"

 

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 28 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Коледен базар

Скъпи ученици, уважаеми родители,

Събраната сума от коледния благотворителен базар е на стойност 1678,98 лв.

Ученическият съвет предстои да направи предложение пред училищното настоятелство за изразходване на тези средства.

Коледен базар в ОУ „Любен Каравелов“

9 декември 2018 година във фоайето на училище „Любен Каравелов“ беше открит традиционният Коледен базар. Масите бяха отрупани с ръчно изработени сувенири и декорации за елха, коледни картички, домашни сладкиши, направени толкова изкусно, че да задоволят и най-капризния кулинарен естет. Кадифеният тембър на водещата Алина Милкова и прекрасните изпълнения на малките певци Екатерина Пенева и Николай Радев създадоха неповторима празнична атмосфера. Последва кръшното Дайчово хоро на близначките Иванина и Вероника Русланови. Тържествената част завърши с традиционното сурвакане на директора на училището госпожа Веселка Николаева. След това присъстващите имаха възможност да закупят желаните сладкиши и сувенири. По решение на Ученическия съвет и тази година събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база на училището.

Автор: Светла Тодорова

 


Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.