forex trading logo

Форма за входHome Представителни изяви
Представителни изяви ПДФ Печат Е-мейл

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец юни 2018 година

Изложба


На 22 юни 2018 г. децата от Арт работилничка и Ръчко - Сръчко с много любов изложиха във фоайето на ОУ “Любен Каравелов” поредната си изложба, в която представиха творчеството си. Картички, картини, купи изработени с техниката папие маше, вази изработени с прежда и вълна или с техниката декупаж и много интересни творби, в които използваха новите техники с които се запознаха по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности”. На събитието присъстваха родители, ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе

Празник на таланта

На 15.06.2018 г. учениците от група за интереси „Магията на песента” с ръководител Нели Пенчева, изнесоха празничен концерт - „Празник на таланта”. Събитието се състоя във фоайето на училището. На мероприятието присъстваха ученици,родители, гости и учители. Представителната изява беше много емоционална и празнична. Бяха изпълнени песните: „Ла бамба” , „Чао Чао Любов”, „Все на мен ли”, „Дайте шанс на песента”. Децата се готвиха за този ден с желание и заслужено получиха аплодисментите на публиката. Специални благодарности и на солистите на вокална група „Магията на песента” – Виктория Петрова, Кристина Баракова и Марчело Петров.


Изложба на децата от групите "Ръчко-сръчко" и "Арт работилничка"


На 08.06.2018 по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1 сръчните ръце на децата от Арт работилничка и Ръчко - Сръчко изложиха своите проекти в изложба във фоайето на ОУ “Любен Каравелов”. Бяха представени картички, изработени с различни техники, подаръчни кутии, картини, изработени с техниката торцевание, книгоразделители и много други предмети. Изложбата беше посетена от учители, ученици и родители.

Състезание по решаване на уравнения


На 8.06.2018 г. шестокласниците от групата  за преодоляване на обучителни затруднения “Математика за шестокласници” от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха публична изява “Показвам какво зная” по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 2.   Учениците проведоха състезание по решаване на линейни уравнения. Състезанието наблюдаваха техни съученици. След това бяха решени съответните уравнения и обсъдени допуснатите грешки.


Чаени приказки

На 06.06.2018 г. от 12:30 учениците  от групата по интереси “Играя и уча на английски език” от ОУ «Любен Каравелов» - Русе проведоха заключително занятие по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“.

Децата четоха приказки на английски език, изработиха постери и представиха материали подготвени от тях. Най-активно участвалите в работата на групата през годината, получиха грамоти и награди.


Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец май 2018 година

Тържество


На 30.05.2018 г. от 11:35 първокласници от групата по интереси “Story magic” от ОУ «Любен Каравелов» - Русе проведоха заключително занятие по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“. Децата пяха песнички на английски език, играха игри за частите на тялото, Рисуваха къщи и ги украсяваха със стикери. Изработиха маски на животни и изиграха етюд с тях. Забавляваха се с играта “Моите любими храни и напитки”.

 

Забавление с домашни любимци


На 30.05.2018 г. от 12:30 първокласници от групата по интереси “Йога на смеха за деца” от ОУ «Любен Каравелов» - Русе проведоха заключително занятие по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“. С много емоции децата представиха своите домашни любимци на снимки или на живо. След това направиха разходка в парка, където играха, състезаваха се и се забавляваха.


Викторина


На 15.05 2018 г. седмокласниците от ОУ «Любен Каравелов» - Русе представиха проведоха викторина в извънкласната форма «Математиката лесна и интересна 7 клас» по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – викторината вклюваше въпроси от изучените теми. Викторината се проведе в каб.24 от 13.10. Включени бяха и задачи които развиват творческото мислене а също така и задачи неоходими за развитие на логиката. Учениците от групата представиха пред аудитория своите знания и умения получени в занятията . На събитието присъстваха ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» Русе. Ръководителят на групата г-жа Петрова покани и гостите на събитието да вземат участие .

 

Приказна творилница. Измислици,премислици - годишна продукция.

На 11.05.2018 г. четвъртокласници от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха финалното си занятие в извънкласната форма «Знам и мога »  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“.

С много любов и старание децата подготвиха и представиха театрална постановка, разработена по изучени приказки за животни, битови приказки, вълшебни приказки и авторови приказки и я представиха под общото заглавие „Измислици премислици“ пред съученици, учители и родители. Участниците получиха сертификати за участие в извънкласната форма по проект «Твоят час».

 

Състезание по Русезнание

На 07.05. 2018 г. учениците от групата за извънкласни занимания по интереси ,,Русезнание”, се състезаваха със свои съученици в Русенския исторически музей. Шестокласничката от ОУ „Любен Каравелов“ – Русе Мария Георгиева, част от групата по Русезнание, завоюва първо място за есе в тазгодишния конкурс по Русезнание. Темата на есето бе „Замърсяване на въздуха в Русе“. Мария получи наградата си от областния управител Галин Григоров. Отбора на децата се класира на 4-то място с презентация на тема ,,Червеноводската чета“.

 

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец април 2018 година

Представяне на мултимедийни проекти изработени по време на извънкласните занимания на групата

На 18 април 2018 г., в мултифункционалния кабинет на ОУ "Любен Каравелов" - Русе, учениците от група по интереси "Информационни технологии+" представиха своите мултимедийни продукти пред свои съученици и учители.

 

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец март 2018 година

Отбелязване на деня против тормоза в училище - "Ден на розовата фланелка"

Видео

На 9 март 2018 г. шестокласници от ОУ «Любен Каравелов» - Русе организираха Ден на розовата фланелка - събитие, посветено на борбата против тормоза в училище.  Учениците показаха свои проекти, изработени в извънкласната форма «Информационни технологии+»  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности”. Във фоайето на училището бе подредена изложба с изработени от учениците флаери, брошури, стикери, табла и други рекламни материали. На училищния дисплей се представи презентация, посветена на деня на розовата фланелка, която бе изработена в допълнителните часове на групата. На събитието присъстваха ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе.


Празничен канцерт
На  08.03.2018 г. учениците от група за интереси “Магията на песента”с ръководител Нели Пенчева,  изнесоха празничен концерт във връзка с националния празник на България - 3 -ти март. Събитието се състоя  в зала “Слави Шкаров” на Драматичен театър “Сава Огнянов” - гр. Русе.  Вокална група “Магията на песента” изнесе своите изпълнения между кръговете на състезанието “Памет българска”. На мероприятието присъстваха ученици от четвърти до седми клас, родители, гости, учители, както и началникът на отдел “Образование” в гр. Русе г-н Щерев. Представителната изява мина отлично. Учениците заслужено получиха аплодисментите на публиката с песните: “Вълшебни думи”, “Провикна се мома Милка”, “Рано е Радка ранила” и други.

Spelling bee

На 6 март 2018 г. петокласници и шестокласници от ОУ «Любен Каравелов» - Русе, участници в извънкласната форма «English Wonderland»  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, участваха и бяха гости на състезанието Spelling bee. Събитието се състоя в Регионална библиотека “Любен Каравелов”. Сред гостите бяха г-жа Елица Бонева, директор на русенския клон на езикова школа “Фарос”, родители, учители  и ученици.

В състезанието взеха участие 22 ученици от четвърти, пети и шести клас на училище “Любен Каравелов”. Журито бе в състав: Елица Бонева и учителите по Английски език - Евгения Стойчева, Стела Стоянова и Дарина Георгиева, която беше и диктор на състезанието.

 

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец февруари 2018 година

Шарени писаници- изложба на рисунки и творби-продукция

На 17.02.2018 г. четвъртокласници от група за интереси по проект "Твоят час" от  ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха проекти изработени в извънкласната форма «Знам и мога »  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ . С много любов и старание учениците подготвиха проекти за приказки за животни, битови приказки, вълшебни приказки и ги представиха под общото заглавие  „В света на приказките“ пред съученици и родители. Във фоайето на училището бе подредена изложба с изработените от учениците проекти. На събитието присъстваха ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе.


“Изиграй емоцията, имитирай животните”

На 8.02.2018 г. първокласници от групата по интереси “Йога на смеха за деца” от ОУ «Любен Каравелов» - Русе представиха публична изява “Изиграй емоцията, имитирай животните” по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 2. С много емоции повтаряха емоциите и позите на животните, които гледаха на снимки. Час с много смях, забавление и щастливи деца.

 

 

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец януари 2018 година

Математическо състезание

На 29.01.1.2018 г. второкласниците от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  участваха в математическо състезание, организирано в извънкласната форма «Математичко»  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1. Учениците, разпределени в отбори, си задаваха задачите, подбрани от самите тях измежду всички решавани до момента. Децата изработиха и представиха собствен сборник с любимите задачи на всеки от групата. На събитието присъстваха ученици, родители и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе.

 

 

Турнир - градско първенство

На 28 януари 2018 г. отбори по волейбол  от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  от група по интереси “Волийбол”,  участваха в градско първенство. Отборите на момичетата и момчетата се класираха на четвърто място. Първенството се проведе в зала “Дунав” - Русе.  Гости на събитието бяха ученици и учители от русенски училища. Организатор на събитието бе директора на Ученическа спортна школа - Русе.   Публичната изява на учениците от отборите по волейбол е  по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“. Отборите бяха наградени с купи и грамоти.

 

Пробен изпит по БЕЛ


На 09.05.2018 г. учениците от групата за извънкласни занимания по интереси „Уча, за да успея“ проведоха пробен изпит по БЕЛ върху материала от цялата учебна година. Децата бяха поставени в условия, близки до истинския изпит, за да преодолеят стреса и да проверят знанията си по предмета. След това бяха отчетени резултатите и бяха коментирани допуснатите слабости.

 

ПРОБНА МАТУРА

На 24.01.2018 г. учениците от групата за извънкласни занимания по интереси „Уча, за да успея“ проведоха пробна матура върху материала по български език и литература от първия учебен срок. Работиха върху тест, съдържащ 25 въпроса, след което коментираха задачите и грешките, които са допуснали. Обърнаха по-сериозно внимание на отворените въпроси и най-вече на 25 задача, която изисква от тях да коментират цитат от изучена литературна творба. Като гости на занятието присъстваха колеги от училището.

Турнир по определени вече отбори

На 13 януари 2018 г. отбора по волейбол  от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  , сформиран като група по интереси,  участва във вътрешноучилищен турнир по волейбол, където се класира на второ място. Турнира се състоя в зала “Дунав” - Русе.  Гости на събитието бяха ученици от училището, техните розители и учители. Публичната изява на учениците от прогимназиален етап се осъщести по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“. Ръководителят на групата г-жа Диана Цанева връчи медали и грамоти на победителите.

 

Тържество

На 10 януари 2018 г. първокласници от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха проект изработен в извънкласната форма «Story Magic»  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 2. Във фоайето на училището бе проведено тържество.Учениците играха игри за определяне на цветове, училищни принадлежности, цифрите до 10. Те пяха, казваха стихчета,броилки,лепиха стикери.Децата танцуваха и се забавляваха. На събитието присъстваха родители и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе.

 

„Откритията на 20 век, които промениха света – изложба и представяне на проекти“

На 08.01.2018 г. ученици от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха проекти изработени в извънкласната форма «Науката - интересна и забавна » по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – Постерите са подредени в кабинета по природни науки. Екипите, които са работили по проектите, представиха темите пред всички ученици от петите класове и присъстващи родители. След представянето им бе подредена изложба във фоайето на училището. За доброто си  представяне, авторите на проектите бяха наградени от семействата си с участие в "Щура лаборатория". На събитието присъстваха ученици, родители и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе.

 

Представителни изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец декември 2017 година

Състезателни игри


На 19.12.2017 г. седмокласниците от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  преоведоха състезателни игри в извънкласната форма «Математиката лесна и интересна 7 кл  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1. В каб.24 на училището бе подредено състезение между участниците в групата. Решаваха се задачи от темите изучени до момента.  Учениците от групата представиха пред аудитория своите постижения. На събитието присъстваха ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе. Ръководителят на групата г-жа Петрова връчи на младите математици награди  за участие в извънкласната форма по проект «Твоят час».

На 6.12.2017 г. учениците от групата за извънкласни занимания по интереси „Русезнание“,  проведоха в Русенския исторически музей  интересен итерактивен урок за Сексагинта Приста. Разбраха и много неща за живота на хората през Античността.

 

Коледен концерт

На 15.12.2017 година  във връзка с изпълнението на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/", във фоайето на училището се състоя публична изява на група  "Магията на песента" с ръководител г-жа Нели Пенчева. Мероприятието, под формата на Коледен концерт, събра ученици от първи до шести клас и получи одобрението на многото гости, които уважиха поканата на участниците. Децата се готвиха за този ден с желание и се представиха чудесно. Присъстващите имаха удоволствието да слушат прекрасните изпълнения „Песен за снежинката”, „Зимна песничка”,„Благослов”, „Дядо Коледа”, „Рождество Христово” . Децата посрещнаха с възторг изпълнената на китара " Коледна песен", и на  цигулка  -"Тиха нощ, свята нощ“. Родителите с голямо удоволствие слушаха и се радваха на постиженията и изпълненията на децата си. Талантливите ученици заслужено получиха аплодисментите на публиката.

 

Представяне на мултимедийни проекти и други дейности свързани с Коледния благотворителен базар в училището

На 20 декември 2017 г.,  във фоайето на ОУ «Любен Каравелов» - Русе бе организиран Коледен благотворителен базар. На събитието присъстваха учители, ученици и родители. Официални гости бяха членовете на УН «Бъдеще за децата ни» към ОУ «Любен Каравелов». Във връзка с изпълнение на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/, учениците от група «Информационни технологии +», с ръководител г-жа Анелия Неделчева подредиха своите картички, изработени с помощта на различни графични редактори. На дисплея във фоайето се излъчиха коледни презентации и поздравления, изработени от младите графични дизайнери  в извънкласните занимания по интереси

"Пълна промяна - облекло, грим, прическа"

На 20 декември 2017 г. под надслов "Пълна промяна - облекло, грим, прическа", се състоя представителна изява по проект "Твоят час" на първокласниците от група по интереси "Йога на смеха за деца" с ръководител г-жа Снежана Иванова. В последния ден преди коледната ваканция с много настроение децата се подготвиха  за предстоящия празник. Те се забавляваха с нова визия, която сами направиха - прически, облекло, смешни образи. По-късно се представиха пред родителите си в детски клуб "Кръстникът", където с помощта на двама елфи се забавляваха с игри и състезания.


 

Публична изява в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец юни 2017 година

На 8 юни 2017 г. петокласници от ОУ «Любен Каравелов» - Русе  представиха проекти изработени в извънкласната форма «Информационни технологии +»  по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1. Във фоайето на училището бе подредена изложба с изработени от учениците каландари, визитни картички, брошури, вестници и списания. Учениците от групата представиха пред аудитория своите мултимедийни проекти..На събитието присъстваха ученици и преподаватели от ОУ «Любен Каравелов» - Русе. Ръководителят на групата г-жа Неделчева им връчи сертификати за участие в извънкласната форма по проект «Твоят час».

 

Публична изява в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец май 2017 година

На 27май 2017 година в ОУ ''Любен Каравелов'' гр. Русе учениците от група ‘’Аз знам’’ с ръководител г- жа Антоанета Николова, изнесоха пред съученици и родители театралната постановка "Приказна мозайка или нови дрешки за офехтели приказки", в която любими приказни герои оживяха. Познатите приказки и герои бяха поставени в иновативна и съвременна обстановка и предизвикаха бурните аплодисменти на многобройната публика. За огромното желание, положеното старание и постигнатите успехи участниците от групата ''Аз знам'' получиха сертификати.Дейностите на групата се осъществяват по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1

Публични изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец април 2017 година

 

На 4 април 2017 г. в ОУ“Любен Каравелов“ - Русе се проведе представителна изява на клуб «English Drama and Film Club» по проект «Твоят час». Участваха ученици от пети и шести клас, които представиха три постановки - драматизации по мотиви от детските приказки „Пепеляшка“, „Снежанка“ и „Червената шапчица“. На събитието присъстваха родители, ученици и учители, които подкрепиха младите таланти. На участниците бяха връчени грамоти

На 8 април 2017 г. във фоайето на училището бе открита изложба на тема "Пролетно настроение". Експонатите са изработени в часовете по интереси в групите за целодневно обучение. Изработените цветни градини, пъстри яйца, пролетни цветя, картички, птици и интересни предмети са свързани с пролетни празници и обичаи. Приложени са интересни техники- квилинг, торцеване, работа с креп и тишу хартия, декупаж, оригами и др. Във връзка с изпълнението на дейностите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“ Твоят час , най-малките – първокласниците от група Ръчко – Сръчко с ръководител Бойка Тодорова показват наученото в заниманията по проекта.
Изложбата е на фона на пролетни картини, представени на информационния дисплей във фоайето и изработени от първокласниците в часовете за факултативна подготовка по информационни технологии с ръководител Анелия Неделчева.
По предложение на децата и техните семейства изложбата ще завърши с благотворителен базар.

Публична изява в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец март 2017 година


На 25.03.2017 г. в ОУ ‘‘Любен Каравелов“ гр. Русе, във връзка с изпълнението на дейностите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“ Твоят час, учениците от 3 клас включени в групата по интереси “Аз знам‘‘-2 по проекта ‘‘ Твоят час ‘‘ участваха в маратон по художествено четене на приказки , след който  представиха пред съучениците си своите творби на тема „Шарени  писаници “. С много старание и огромно желание малките писатели представиха своите съчинения и илюстрации, които разкриха творческите им заложби  и умение да създават повествователен текст – свързано, последователно и пълно. С помощта на г-жа Хр. Пенева (родител) първите авторски опити на  децата бяха оформени като електронна книжка. Учениците изявиха желание да  напишат и други творби, които да представят пред по- голяма аудитория.

Публични изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец февруари 2017 година


В изпълнение на дейностите по проект «Твоят час», на 3.02.2017 всички ученици от група «Математиката - лесна и интересна 1» взеха участие в математическо състезание – представителна изява за групата. То бе проведено в ОУ «Любен Каравелов» и протече в рамките на 3 учебни часа. Учениците решаваха 15 тестови задачи и 2 задачи с подробно решение. На първо, второ и трето място бяха класирани както следва: Венелин Мартинов, Мартин Веселинов и Боян Милков. Резултатите бяха оповестени пред родителската общност. Класираните получиха сертификати и грамоти за отлично представяне в присъствие на родителите.
На 21.02.2017 г. всички ученици от група «Математиката- лесна и интересна 2» взеха участие в математическо състезание – представителна изява за групата. То бе проведено в ОУ «Любен Каравелов». Участниците решаваха задачи с повишена трудност като работиха отначало по групи от 2 деца ,а после индивидуално. Най-добрите бяха отличени с грамоти и  за техните постижения бе информирана родителската общност.
Във връзка с изпълнението на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/, на 28 февруари 2017 г. във фоайето на ОУ «Любен Каравелов» бе организирана изложба на мартеници. По случай празника на Баба Марта учениците от групата по интереси „РЪЧКО –СРЪЧКО“ изработиха мартенички, картички и сувенири. Те реализираха втората си представителна изява, като се включиха в традиционната училищна изложба-базар във фоайето  с красиви и интересни изделия. Предвидени бяха награди за най-хубава традиционна мартеница, за оригинална мартеница и за пано, посветено на 1 март. Баба Марта  раздаде на малки и големи мартенички и картички с пожелание за здраве и успехи. Картичките бяха изработени с помощта на различни графични редактори от групата по интереси «Информационни технологии +» .  В духа на празника те представиха  на информационния  дисплей във фоайето  своите  мултимедийните проекти на тема «Мартеници» .  На изложбата присъстваха учители, ученици и родители.

Публични изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец януари 2017 г.


Във връзка с изпълнението на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности,
развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/, на 27 януари 2017 г. в танцовия салон на ОУ „Любен Каравелов“ учениците от група „Знам и искам да живея здравословно“ представиха пред   присъстващите различни по жанр танци. Публичната изява се проведе под надслов „Ела с нас, ще бъде весело“ – танци с приятели.   Проведе се конкурс за най-активен и най-атрактивен танцьор, определи се  най-масов, най-труден, най-желан танц. Раздадоха се малки награди.

На 28 и 29 януари 2017 г. учениците от група за извънкласна дейност по проект «Твоя час» - Волейбол, взеха участие в турнирите на Общинското градско първенство по волейбол. От групата се сформираха два отбора – момичета и момчета «24 ученика». Представиха се много добре, като момчетата заеха  2 място, а момичета 4 място.

Публични изяви в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе през месец декември 2016 г.

На 10.12.2016 г. в изпълнение на дейности по проект „Твоят час“ се състоя представителна изява на клуб "Родният град - познат и непознат". Събитието се проведе в Окръжна библиотека "Любен Каравелов", град Русе. Учениците показаха завидни знания за историята на град Русе във викторина с награди. По-късно изработиха новогодишни картички и украси.Вълнуващото приключение из миналото на Русе завърши с драматизация по български коледни приказки.
Участниците в клуба и гостите - служители на окръжна библиотека, аниматори, учители и родители - се забавляваха заедно. Изявата беше отразена на сайта на библиотеката.

На 21.12.2017 г. във връзка с изпълнението на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/,  се състоя  публична изява на група «Математика за 7 клас – 2». Проведе се математическо състезание в ОУ „Любен Каравелов“ в присъствието на госпожа Соня Костадинова, която участва в журито, оценяващо състезателите. Целта на занятието бе  под форма на състезателни игри да се решават задачи от изминалите теми. Цялата група беше разделена на четири отбора, като в отделните кръгове се решаваха задачи, които показват бързина, логическо мислене и съобразителност – умения, необходими за постигането на отлични резултати.

На 21 декември 2016 г., във връзка с изпълнението на дейностите по проект  BG05M2OP001-2.004-0004 „ Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“  /“Твоят час“/, във фоайето на ОУ «Любен Каравелов» бе организиран Коледен благотворителен базар. На събитието присъстваха учители, ученици и родители. Официални гости бяха членовете на УН «Бъдеще за децата ни» към ОУ «Любен Каравелов». Групата по интереси «Информационни технологии +» участва с картички и презентации, изработени с помощта на компютърни програми в часовете по проект «Твоят час». За магията на светлите християнски празници допринесоха и учениците от групата по интереси „РЪЧКО – СРЪЧКО“, които осъществиха своята първа представителна изява, като се включиха в базара. Във фоайето на училището  бяха изложени предмети, изработени с много обич, търпение и сръчност. Учениците поздравиха своите учители, родители и членове на УН "Бъдеще за децата ни" с кратка програма в коледен дух . По идея на Ученическия съвет на базара бе поставена урна, в която се събираха средства за пострадалите от Хитрино. Половината от сумата, събрана от продажбите на изделията, също бе дарена за техните връстници от шуменското село. Останалата част се използва за закупуването на телевизор за новата мултифунционална зала в  училището. Събитието бе отразено в сайта на училището.

На 21.12.2016 г. се проведе футболен мач-среща между най-добрите от клуб "Футбол за шампиони" при ОУ "Любен Каравелов" и ФК "Дракончета". Мачът беше проведен на спортсменско ниво. При коректна игра и изключителни попадения срещата завърши в полза на клуба за шампиони с голова разлика 11:1.
На събитието присъстваха представители на училищното ръководство, учители и родители.
 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 22 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Ден на учителя

Международен ден на учителя в ОУ „Любен Каравелов“

Международният ден на учителя по традиция беше отбелязан в основно училище „Любен Каравелов“. По предложение на ученическия съвет и неговите ръководители, празникът премина през два етапа. Ученици от начален и прогимназиален етап интервюираха своите обичани учители, като темата, която бе заложена, бяха качествата, които според тях трябва да притежава съвременния ученик. Втори етап премина по обратния начин – интервюто бе насочено към учениците и въпросът беше свързан с качествата, които трябва да притежава един съвременен учител. Като комплимент, в знак на благодарност бяха подготвени и подаръци за всички учители. Предстои подготвяне на весели и цветни табла с отговорите, които децата днес успяха да запишат.

 


Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.