forex trading logo

Форма за входHome Ученически съвет Ученически съвет
Ученически съвет ПДФ Печат Е-мейл

 

 

Ние сме членовете на Ученическия съвет

в ОУ ”Любен Каравелов” –  град Русе (2018/2019 уч. година)

 

  1. Симона Цветелинова Иванова -2.А клас
  2. Ивайло Ивелинов Ганев - 2.Б клас
  3. Мария Георгиева Ангелова - 2.В клас
  4. Калин Орлинов Пенков - 3.А клас
  5. Божидара Йорданова Йорданова - 3.Б клас
  6. Мирослава Василева - 4.А клас
  7. Венелин Мартинов Мирчев - 4.Б клас
  8. Мартина Георгиева Пометкова - 4.В клас

 

Основната ни задача е да събираме, обменяме и популяризираме мненията и идеите на каравеловци – бивши, настоящи и бъдещи!

Нашата цел е да бъдем полезни на съучениците си и на училището, а нашите надежди са ЗАЕДНО да превърнем „най-усмихнатата сграда в града” в желана територия за всеки ученик и за всеки родител!

 

Дали това е възможно…?!?!

НИЕ сме решени да опитаме – имаме много предизвикателства, които не трябва да изпускаме; имаме подкрепата и помощта на ръководството и преподавателите ни; имаме знанията и уменията; имаме ентусиазма да се докаказваме и възможностите да реализираме мечтите си!

Ако вече сме успели да привлечем вниманието ви, то потопете се спокойно в атмосферата на нашия оптимизъм, елате с идеите си и действията си и тогава ще повярвате,че заедно можем да постигнем много.

Ученическият съвет е нужен, защото дава непосредствено участие на нас -учениците в организирането на училищния живот,  в решаването на проблеми,  пряко засягащи израстването и формирането ни като личности,  с умения и способности,  необходими за бъдещата ни реализация. На практика ученикът е този, който изпитва на гърба си последиците от един или друг прийом, разпоредба или наредба, въведени в училището. Единствено наличието на обратна връзка и то не случайна, а свободно и съзнателно конструирана – без натиск,  може да бъде позитивно-ефективна и полезна на организаторите на учебно-възпитателните структури и дейности.

Работим заедно, но понякога желанията и възможностите на малки и големи са различни, а понякога не можем да се справяме съвсем сами. Затова работим в две секции:

начална степен с педагогически консултант Илка Тотева

средна степен с педагогически консултант Елена Павлова

Ученическият съвет успешно  се вписва в училищната действителност като свързващо звено между различните  нива – партньор, съдействащ за издигане имиджа и авторитета на училището, чрез подобряване на климата и живота в него. Колкото по-голяма възможност имат учениците гласовете им да бъдат чути от учители и родители, толкова по-вероятно е училищният живот да бъде съобразен с техните грижи и надежди, потребности и интереси, а училището действително да се превърне  в желана територия за всеки ученик и за всеки родител!

Повярвахте ли ни? Елате при нас – с идеите, с действията си, с ентусиазма и енергията си ..... е, ако желаете спонсорирайте някоя наша щура идея! А ние вече сме с поглед към следващото предизвикателство – някъде там...къде ли е и какво ли е то....

Дейности през тази учебна година

Нашето училище бе съорганизатор на международния конкурс по художествена и спортна гимнастика “Дунавска перла”. За първа година по инициатива на Ученическия съвет бе учредена Купа на училище „Любен Каравелов” за най-атрактивен състезател, а строгото жури бе от членовете на съвета.

Каравеловци получиха автографи от участничката в Олимпийски игри, 2012 и възпитаничка на нашето училище Силвия Митева.

В деня на приятелството, посрещнахме съучениците си с хубави думи за истинските приятели и се опитахме да създадем приятна атмосфера – чрез музика, красиви снимки и слова им показахме, че денят е хубав без агресия, без обиди и напатки.... и ние искаме дните ни да бъдат такива! В този ден приехма първокласниците в нашия отбор – ПРИЯТЕЛИ КАРАВЕЛОВЦИ, а те положиха своята първа „приятелска клетва”.

Инициативата ни „Харесвам училището си и затова го пазя” имаше за цел да накара всички да забележат колко хубаво е нашето училище след ремонтите през лятото, но ние не винаги уважаваме труда на другите, позволяваме си да рушим, да драскаме, не го пазим за да ни бъде приятно на самите нас в него. Проведената среща с ръководството и поставената  кутия за мнения и предложения даде нови идеи и поле за изява. Така се стигна до конкурса за „Най-чиста класна стая” в начална степен, който бе спечелен от ІІІА и ІІІБ класове, конкурса за коледна украса на класната стая – с победители ІІА и ІVА класове и конкурс за рисунка, която да бъде продадена с подобаваща цена на Коледния базар. Автор на спечелилото художествено произведение е Александра Василева от ІІІ В клас. Голяма част от каравеловци се включиха в благотворителната акция за събиране на книжки, игри и играчки за децата от дома в с. Стърмен, инициирана от Ученическия съвет.

Помислихте си, че се занимаваме само със сериозни неща, нали? А видяхте ли как можем да се забавляваме! Прогонихме злото, двойките, агресията с чудесен Хелуински карнавал  и „осветихме” пътя на доброто и приятелството с тиквени фенери...

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 53 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Буквоплет

На 23.02.2019 г. в РУ “Любен Каравелов”, гр. Русе се проведе училищният кръг на станалото вече традиционно състезание по правопис за второкласници - “Буквоплет”.

След оспорвана борба, в присъствието на деца, учители и родители, журито в състав Антоанета Николова, Симона Дякова, Бойка Тодорова, излъчи победител – Димитър Георгиев Тодоров от втори “в” клас. Негова подгласничка стана Емили Бохос Бохосян от втори “б” клас, която зае престижното второ място.

Двамата ще представят ОУ “Л. Каравелов” на градския кръг, който ще се проведе на 24.03.2019 г. в Канев център.

Участниците в състезаниено бяха поздравени от директора на училището г-жа Веселка Николаева, която връчи грамоти от името на Лайънс клуб Русе – Север и ОУ “Л. Каравелов”.


 

Буквоплет

24.02.2018 г. в РБ „Любен Каравелов“ се проведе състезанието „Буквоплет“. То бе подкрепено от РИО и „Лайнс клуб“ Русе. Водещ на състезанието бе актьорът Илия Деведжиев. Състезателите бяха оценени от компетентно жури .

Учениците показаха своята грамотност в три кръга.Те проявиха силен дух и желание за победа.

Първото място спечели Калин Пенков от втори „а“клас , а на второ място достойно се класира София Пулин от втори „б“ клас .Третото място бе присъдено на Димитър Неделчев от втори „а“клас  ОУ „ Любен Каражелов“ .Тези ученици спечелиха правото си да представят училището ни в градския кръг на състезанието , който ще се проведе на 25.03.2018 г. от 10.00 часа в „ Канев” център гр. Русе .


Spelling Bee

На 06.03.2018 г. в Регионална библиотека “Любен Каравелов” се проведе първи кръг на ежегодното училищно състезание

”Spelling Bee”. Сред гостите на събитието бяха г-жа Елица Бонева, директор на русенския клон на езикова школа “Фарос”, родители, учители  и ученици, както и участници от група “English Wonderland” по проект “Твоят час” в училище “Любен Каравелов”. В състезанието взеха участие 22 ученици от четвърти, пети и шести клас на училище “Любен Каравелов”. Журито бе в състав: Елица Бонева и учителите по Английски език - Евгения Стойчева, Стела Стоянова и Дарина Георгиева, която беше и диктор на състезанието.

На първо място беше отличен Преслав Веселинов Банков, ученик от VI “б” клас, а второто място зае Калина Яворова Балканска, също ученичка от VI “б” клас. Те ще представят училището на регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 24.03. 2018 г. в гр. Разград.


УКВОПЛЕТ - УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС И ПРАВОГОВОР


Училищният кръг на състезанието „ Буквоплет“, което се провежда в подкрепа на обучението по български език по инициатива на „Лайнс клуб“ Русе, се проведе на 26 февруари  в РБ „Любен Каравелов”. В него учениците от втори клас показаха своята грамотност. След изключително оспорвана и дълга надпревара бяха излъчени двамата победители – Йоанна Русева от II а клас и Лилия Димитрова  от II в клас. На 19 март в „Канев център”те ще представят училището ни в следващия кръг на състезанието. Пожелаваме им успех!

 


БУКВОПЛЕТ - УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС И ПРАВОГОВОР

На 23 януари се проведе поредното за ОУ "Любен Каравелов" състезание „Буквоплет“.
В Камерна зала на Драматичен театър "Сава Огнянов" 30 второкласници демонистрираха своята грамотност в три кръга. Компетентно жури оценяваше  участниците, като всички получиха грамоти, а най-добре представилите се - награди.
Дамян Илиев от ІІ А клас зае първо място, а Ана - Мария Симеонова от ІІ Б клас второто място в състезанието "Буквоплет" на ОУ "Любен Каравело

в" в Русе.
Състезанието се провежда в подкрепа на обучението по български език. Има за цел да фокусира общественото внимание върху необходимостта от повишаване на грамотността и да развива умения за представяне пред публика, съобщават организаторите.
За първи път състезанието се проведе през изминалата учебна година като училищно състезание. През тази, с подкрепата на РИО и "Лайнс клуб" Русе, в него ще се включат и други училища от града.


Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.