forex trading logo

Форма за входHome
Дистанционно обучение ПДФ Печат Е-мейл

 

Уважаеми учители, родители, скъпи ученици!

Благодаря Ви за високата съпричастност и изключителната степен на адаптация към новите условия за образователна работа и свързаната с нея организация.

Учителите и ръководството на ОУ,,Любен Каравелов” показаха висок дух, себеотрицание, личен пример и инициативност, като от първия ден стартираха и реализираха на изключително високо ниво дистанционното обучение. Ясно заявиха, че педагогическият състав на училището притежава подготовка, умения и знания за безпрецедентна реакция в екстремни условия. Показаха, че училището не е просто сграда, а свят, в който можеш да получиш знания, умения и духовно богатство.Те успяха да убедят и най-големите скептици, че да си учител, е призвание, а не професия!

Високата резултатност на тяхната работа не би била възможна без Вашата подкрепа, уважаеми родители. Вие ни повярвахте, доверихте ни се и всички осъзнахме, че училището не може да изпълни своята мисия без Вашата помощ.

За седмица Вие станахте наши партньори - отговорни, инициативни и добронамерени.

Скъпи наши ученици, само за дни ви се наложи да пораснете, но вие не се огънахте, показахте онзи Каравелов дух, който ни удивлява и кара нас, вашите учители, да се гордеем. Всеки ден вие усърдно се трудите и подкрепени от вашите родители и учители, смело вървите напред.

Надявам се, заедно, с общи усилия, да преодолеем и това изпитание  и да излезем от него по-знаещи и по-можещи, но най-вече – по-добри!

Бъдете здрави и силни!


Веселка Николаева

 

Директор на ОУ,,Любен Каравелов”Дистанционно обучение с възможностите на облак технологиите

G Suit (Google for Education)

 

Hangouts meet (Google meet) – възможност за преподавателите да организират видео срещи с ученици по класове и предмети

  • приложението е безплатно и е съвместимо с Android и IOS
  • Използване на видеоконферентна връзка с учениците, включване на до 250 участници
  • Споделен екран – възможност на учителя да представя уроци чрез презентации, електронни учебници и ресурси, Кан Академия , „Уча се“ и други учебни материали.
  • Възможност на учениците да задават въпроси и участват в учебния процес  на живо в реално време или с чат.
  • Възможност за запис на онлайн видео уроци, които да бъдат споделени в облака, електронния дневник или социални групи
  • Включване – с google акаунт

График за онлайн обучение с Google календар

  • Всички часове се насрочват като събития в определен ден и час. Ще има  линк за видео връзка чрез Hangouts meet по предмети.
  • Този график ще бъде достъпен чрез Школо до ученици и родители.

За учениците от начален етап (I – IV клас)

Освен възможностите за видео консултации и насоки, които дава графика с Google календар, учителите комуникират с родителите на малките ученици чрез Школо или социални групи. Споделяне на предварително записани видео уроци.

За учениците в прогимназиален етап (V – VII клас)

 

Видео обучение и консултации с учители по график (Google календар) с възможностите на Hangouts meet

Google виртуална класна стая - Учениците използват акаунти в училищния облак. Учителя създава потоци с различни ресурси във виртуалната класна стая. Съществува възможност за обратна връзка -  представяне на проекти, домашни, тестове и други изпълнени задачи. Заданията се изпълняват в удобно за учениците време.

Комуникации чрез електронния дневник

Използване на училищните имейли

 


 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 10 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Наградени ученици

На церемония в Доходното здание  за своите постижения в областта на образованието, изкуството, културата и спорта, бяха отличени ученици от ОУ "Любен Каравелов" - Русе.

На тържеството присъстваха кметът Пламен Стоилов, началникът на РУО в Русе Росица Георгиева, чл.-кор. проф. Христо Белоев, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, директори на училища, преподаватели, треньори, родители и гости.

Грамоти и финансови стимули от Общината получиха учениците Венелин Мартинов Мирчев от 4 клас, Габриела Калоянова Илиева от 5 клас, Никола Владимиров Великов от 3 клас, Никол Георгиева Георгиева от 7 клас, Николай Николаев Радев от 2 клас, Павел Павлов Димитров“ от 5 клас, Ростимир Ростислав Василев от 2 клас, Яница Иванова Станчева от 4 клас

 


Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.